Willem de Niet

Strandwandeling op 2 oktober 2016.

Helaas hebben we onze Airedale Oskar niet meer (ingeslapen), maar het ras Airedale zal altijd bij ons blijven. We zijn niet toe aan een hond, maar het kontakt met ze is voor ons altijd leuk. Daarom hebben we deelgenomen aan de strandwandeling van afgelopen zondag (2 okt. j.l.) om weer eens tussen de Airedales te vertoeven. Dat was een mooie belevenis! 

Het was frappant om in ieder geval 2 Airedales te zien die een behoorlijke gelijkenis vertoonden met Oskar: in uiterlijk, bouw en manier van bewegen. Prachtig!

Alle deelnemers bedankt voor dit mooie uitje met het prachtige mooie ras, de Airedale Terrier. Nog veel plezier van uw hond gewenst!

Ivonne en Vera, fijn dat we jullie weer ontmoet hebben. 

Groeten van Janet en Willem.

zondag 02 oktober 2016 21:03
ML Tervoort

DankUwel Vera Stock voor het antwoord.

 

zondag 01 november 2015 16:08
vera stock

Beste, 

lip-exceem, heb ik wel eens meegemaakt bij een trimhond,  met hydrocortiderm smeren in de lipplooi, natuurlijk moet de lipplooi wel schoon zijn haren wegknippen uit de plooi en deppen met gaasje met de druppels die je hebt. 

dan de hydrocortiderm er op smeren ik geloof dat het dan weldra voorbij zal zijn. 

mijn vorige dierenarts uit Prinsenbeek heeft een "eigenmerk maak", creme die is eigenlijk effectiever ,maar ik weet niet waar je woont, anders zou ik daar baroniezalf bestellen.

succes.

zondag 11 oktober 2015 17:29
ML Tervoort

Mijn airedaleterrier heeft last van lip plooi ontstekingen van beide kanten van zijn bek. Ik heb druppels van de dierenarts maar die helpen nauwelijks. Ik heb  het niet  meegemaakt met mijn andere honden, en vraag mij af of dit vaker voorkomt.

donderdag 24 september 2015 10:55
Erik en Jos

Voor onze Terra, airedaleterriër van net 7 jaar, teefje, zoeken wij oppas van 17 december tot 30 december 2015.

Bij wie mag/ kan zij logeren?

Hgr. Erik en Jos

maandag 31 augustus 2015 13:08
Nanette de Graauw

beste airedale liefhebbers,

wij hebben een lieve reu van bijna 10 jaar en hij heet Bink.

dit jaar hebben we tot nu toe nog geen lieve betrouwbare oppas kunnen vinden voor onze zomervakantie van 16-7 tot en met 3-8.

bink heeft nog nooit in een pension hoeven te verblijven dus dit is ook nu voor ons geen oplossing.

wie wil er op onze lieve rustige goed luisterende Bink passen? Hijkan niet bij katten wel bij kinderen en kan goed alleen blijven en is sociaal met andere honden.

zondag 22 maart 2015 17:00
Karin

Ook ik zie het bericht van Judith en Mika helaas nu pas. Wij hadden het zeker leuk gevonden en in die periode op Mika kunnen passen. Onze airedale is 15 jaar en zes maanden oud geworden. Zelf zijn we net onze zoektocht begonnen naar een nieuwe hond omdat we in de nabije toekomst meer thuis zullen zijn en dolgraag weer een airedale willen. Tot die tijd kunnen wij zeker wel eens op een Airedale passen

zondag 15 februari 2015 19:03
Jolanda

Wil reageren op de oproep van Judith en Mika. Hoop dat je inmiddels een oplossing hebt gevonden. Zo niet wil ik  evt. wel even overleggen of ze bij mij kan. Heb zelf namelijk een reu van bijna 12 jaar. Staat bij de oproep geen e-mail adres, dus vandaar mijn reactie in het gastenboek.

 

zondag 21 december 2014 17:27
Webmaster

Er zijn wat problemen geweest dat spammers probeerden ongepaste berichten te plaatsen in het gastenboek, daarom moet u nu bij elk bericht "bewijzen" dat u een men - en geen robot - bent door de "captcha" code in te vullen. 

Mocht u hier niet uitkomen, kunt u altijd mailen naar de webmaster op webmaster@airedaleterrierclub.nl

zaterdag 20 december 2014 11:31
peter

Gastenboek werkt weer.

dinsdag 16 december 2014 14:05
Judith

Lieve airedale liefhebbers,

Wij hebben een probleem. Onze vaste oppas voor onze Mika (teefje) van 8 jaar jong laat het afweten. We gaan vanaf 26 dec t/m 3 januari op vakantie en Mika kan niet mee. Wie o wie wil er op onze lieve schat passen? Ze kan erg goed met kinderen en andere honden omgaan maar een pension is geen alternatief. Daar wordt ze erg nerveus. Ze is erg makkelijk. Kan als het nodig is een lange dag alleen blijven maar gezelschap stelt ze ook erg op prijs.

Help ons alsjeblieft en mail mij.

Alvast bedankt.

Judith en Mika

 

 

dinsdag 16 december 2014 11:45
Biba

Of ze de oudste airedale van Nederland is weet ik niet, maar onze Biba is 15 jaar en 1 maand. Maar ze is 'op' aan het raken en we hebben besloten haar in te laten slapen. Wat moeilijk, maar beter voor haar. Veel dilemma's: maar ze is nog zo blij, kwispelt als ze je ziet, heeft toch geen pijn zo te zien? Ze is nog steeds zindelijk. Maar de andere kant: haar achterpoten houden haar soms niet, ze ziet slecht, hoort niet meer goed (neus doet het daarentegen perfect  ), eet de laatste dagen de lekkerste dingen niet meer en meer ongemakkelijkheden. Daarbij moeten we niet vergeten dat ze een terrier is: die niet zo gauw laat blijken ergens last van te hebben. Een heldhaftige dame. Die nu mag gaan, gaan naar de woeste weide (maar oh wat moeilijk om haar niet meer om ons heen te hebben). Maar ze heeft nu rust verdiend en wij moeten haar dat gunnen...

maandag 20 oktober 2014 12:42
vera stock-elshof

Beste airedale liefhebbers  -- Leeftijd--  

Een antwoord voor de oudste Airedale geregistreerd, weet ik niet precies, maar wel dat op 25 September Kathjuska van de Paulushoeve 15 jaar geworden is en precies zoals je schrijft nog op haar manier aktief aan de riem naar het bos het wandelingetje van 15 min is nu half uurtje, het vrije lopen doet ze op haar dooie gemak en op haar manier jaagt/snuft ze nog in konijnenholen dan loopt ze weer op haar gemak terug naar huis,

Haar vacht is nog optimaal mooi black en tan ongelooflijk ben zelf benieuwd of haar kinderen er nog zijn, op de strand-wandeling kwam ik een kleindochter tegen die 9,5 jaar is Noa of Stocklots, haar moeder Maaiki Mighty Mindra of Stocklots is nu 12 jaar en ook nog in actieve levendigheid en goede gezondheid. Royal Highnis of Stocklots (Hilda) is nu de 6e  Loot van haar waar ik nu mee aan de slag ga, zij is nu  6 maanden. 

 

 

 

vrijdag 10 oktober 2014 15:14
Marianne ter Huerne

Hoi Els Rosielle,

Onze Misty is voor de eerste keer loops geworden toen ze 16 maanden was en de totale periode heeft zo'n 5 weken geduurd. Het valt dus wel mee. laat je Bella trouwens steriliseren? Wij hebben dat toen wel gedaan, zo'n 3 maanden na de 1e loopsheid. We hebben daar nooit spijt van gehad. Ze zeggen wel eens dat teefjes slomer worden als ze gesteriliseerd zijn, maar bij onze Misty was dat absoluut niet het geval. Ze is nog altijd even levendig als ze altijd was.

 

zaterdag 20 september 2014 17:55
Els Rosielle

Hallo airedalebezitters,

 onze Bella is voor het eerst loops geworden. Ze is 17 maanden nu. Ze is onze eerste teef. Weet iemand hoe lang deze periode duurt? Op Internet vind ik verschillende antwoorden. Dus wie kan ons een goed antwoord geven?

Els

zondag 14 september 2014 08:16
Gert en Riet Mulder

Sinds wij in Nijkerk Peter de Airedale van Callenbach gezien hadden waren wij helemaal weg van dit ras, na Katja , Norbert, Wendy en Lotte kregen wij Quincy.

Quincy is nu dik de 14 jaar gepasseerd en nadat de Quincy voorgaande Airdales een gemiddelde leeftijd van 8.5 jaar behaald hadden vragen wij ons nu af wat voor leeftijd heeft nu de oudste Airedale gehaald.

Quincy is nog steeds superieur op de m², een beetje dement of vergeetachtig, gewoon nog steeds een geweldige hond, beter huisgenoot van ons en onze kleinkinderen.

 

heeft iemand een antwoord op onze vraag, hoe oud is de oudste geregitreerde Airedale terrier geworden

groet aan alle echte liefhebbers van dit zo geweldige ras

 

Gert en Riet Mulder

 

zondag 07 september 2014 15:01
Helen Pieters

Mijn airedaleterrierteef is elf dus bijna engel. Altijd geweldig verzorgd door  Vera Stock als ze een trimbeurt nodig had en door budgettaire omstandigheden ben ik helaas niet meer lid van deze fantastische club.

Omdat zij al zo oud is, worden we ietwat weemoedig c.q. nostalgisch en ik zou bijv. o.a. graag horen of een van haar broers? t.w. Lord Chester nog leeft...zij is vd 4 Fields...

 

lieve poot,

via Lindsey (Franse-)Pieters!

zaterdag 30 augustus 2014 10:10
Marie-Louise

Mijn airedale Dickens zit vol met energie ook is hij bijna negen (1 november). Hij had last van opstaan als hij de dag daarvoor flink had gelopen. Bij de tuinen heb ik Clucosamine & Chondroitine voor Dieren gekocht en nu heeft hij geen probleem meer.

 

 

zondag 24 augustus 2014 08:49
diana sprokkereef

Beste Airedale liefhebbers,

 

Mijn man en ik zijn afgelopen zaterdag bij Colette v.Splunteren geweest om haar nestje Airedale pups te bekijken. Werden heel hartelijk ontvangen. De pups zagen er zonder uitzondering prachtig uit, het was er super schoon en ook de moeder van de kleintjes was blakend van gezondheid.

En nu nog 5 weken geduld hebben tot we er 1 mogen ophalen!

Groeten,

Diana.

maandag 18 augustus 2014 14:57
Ellen

Hallo Leonie,

Ik lees zojuist het bericht dat je je man wilt verrassen voor zijn verjaardag:

Het is misschien een goed idee om te komen wandelen op 5 Oktober, strandwandeling. Het is wel wat uit de buurt van Utrecht, maar wel een heel leuk dagje uit. Jullie hebben dan de gelegenheid om de honden te zien en de eigenaars eens te spreken.

Maar ik begrijp je man helemaal !!!!! Want een Airedale Terrier is in alle opzichten een fantastisch ras, sociaal, gezellig, vrolijk, prachtig, intelligent, en leuk eigenwijs .

Je mag mij ook direct mailen op tommyaltena@gmail.com 

M.vr.gr.

Ellen

 

maandag 04 augustus 2014 10:37
Leonie

Hallo Airedaleterriër liefhebbers!

Kennen jullie dat gevoel? Dat je bij het zien van een hond je hart een sprongetje maakt? Vast wel! 

Nu heeft mijn partner dat ook met de Airedaleterriër. Helaas, kennen we niemand in onze omgeving die deze hond als huisdier heeft. Maar ik zou hem graag een kennis willen laten maken met zijn lievelingshond. 

Hij is in september jarig en hoe leuk zou het zijn als hij verrast zou worden met een kennismaking/wandelingetje met dit ras?

Zijn er liefhebbers die mij hierbij kunnen helpen? We wonen in omgeving Utrecht.

Groetjes,

Leonie

woensdag 23 juli 2014 10:14
Marjon en Flip

 

Beste Airedale Terrier liefhebbers.

 

Graag zouden wij iets met jullie willen delen en misschien kan u ons adviseren hoe nu verder te handelen. Het gaat over onze Airedale Terrier Pongo. Zij wordt a.s. 12 september 5 jaar oud. Onze Pongo loopt sinds anderhalf jaar kreupel. De ene dag wat meer dan de andere dag. Ze heeft daar pijnstillers voor gehad en nog en er zijn diverse foto’s genomen. Maar er kwam geen gewenst resultaat en op de foto’s kwam niet iets schokkends naar voren. Vrijdag 20 juni weer naar de Dierenarts. Deze heeft ons doorgestuurd naar DSC. In Diergeneeskundig Specialisten Centrum is Pongo onderzocht door een Orthopeed / Chirurg.  Er zijn daar weer foto’s genomen en hij kwam met het volgende: Pongo schijnt last te hebben van haar linker elleboog, daar schijnt een beetje Artrose is te zitten en ze heeft last van LPC. Nu wil de des betreffende chirurg Pongo opereren. Maar is dit verstandig, wat zijn de voor en de nadelen van deze ingreep. Anders had in de orthopeed / chirurg zelf gebeld maar hij is met vakantie en naar zijn vakantie vind dit alles plaats. Dus ik heb nog 2 weken om alles uit te zoeken of het een goede beslissing is of kan er nog niet iets anders aangedaan kan worden. Want Pongo is nog maar 5 jaar oud. Komt dit meer voor bij Airedale Terriers? Zo ja, wat was het resultaat? Wij hopen dat jullie ons kunnen helpen met dit dilemma. Met vriendelijke groet, Marjon en Flip

 

woensdag 23 juli 2014 09:18
G.Neijens

G.Neijens

Wij zijn, net als u, grote liefhebbers van de Airedale terriër. Hebben jaren ervaring met en ons hart verpand aan deze prachtige dieren.

Wij willen graag een logeergezin zijn voor uw Airedaleterriër, voor weekend of vakantie. In huis is een (vriendelijke) kat en 2 grotere tieners. Wij wonen in Deventer, met tuin en uitstekend uitlaatgebied in de buurt.

Hebt u belangstelling? Reageer met een bericht, of bewaar onze gegevens voor later: een afspraak is gauw gemaakt.

Hopelijk tot ziens

zondag 06 juli 2014 16:34
G.Neijens

Wij zijn, net als u, grote liefhebbers van de Airedale terriër. Hebben jaren ervaring met en ons hart verpand aan deze prachtige dieren.

Wij willen graag een logeergezin zijn voor uw Airedaleterriër, voor weekend of vakantie. In huis is een (vriendelijke) kat en 2 grotere tieners. Wij wonen in Deventer, met tuin en uitstekend uitlaatgebied in de buurt.

Hebt u belangstelling? Regeer met een bericht , een afspraak is gauw gemaakt.

Hopelijk tot ziens

 

zondag 06 juli 2014 16:32
Nel Wischmann

Vanmorgen mijn maatje moeten laten inslapen.

Onze Galaxy of Raven's Castle is 14 jaar en 5 maanden geworden.

Gally was een fantastische hond met een gouden karakter.

Wat zullen we haar missen!

maandag 30 juni 2014 13:37
Powered by JoomVita VitaBook