Als je alles over onze pupinformatie gelezen hebt, zul je begrijpen waarom je dom bent als je zo maar een pup gaat halen bij een adres uit de krant/internet (verkoopsites zoals marktplaats, speurders, etc). Het lijkt aantrekkelijk: op het moment dat je een pup wilt, kan je er dicht bij huis een kopen!
Het is er niet zo duur, er worden geen vervelende vragen gesteld, en je mag nog zelf uitzoeken ook. Kiezen met of zonder stamboom is ook mogelijk; zonder stamboom is zelfs nog wat goedkoper...
Maar handelen in honden is niet goed. Een pup aanschaffen is een vertrouwenszaak; een hond is geen ding om zomaar te verkopen aan ieder die de portemonnee open trekt. 'Foute' adressen zijn te herkennen aan advertenties, waarin een breed scala pups van allerlei rassen wordt aangeboden. Vaak met ook de goed verkopende 'boomer' (is geen ras) in het assortiment.
Wie zegt een stamboom te willen kan er daar een kopen. Op de kleurenprinter is die zo uitgedraaid en een lamineermachine zorgt voor glans. Waardeloze papieren zijn het. Maar steeds weer laten mensen zich bij de neus nemen. Of ze denken goed te doen, omdat de pups zo zielig zijn. Voor elke verkochte zielige pup wordt echter meteen weer een andere ingekocht...
De Raad van Beheer wordt dagelijks geconfronteerd met mensen die zo onvoorzichtig waren om eerst bij de handel te kopen, en zich dan pas te oriƫnteren. Opeens vinden ze de Raad dan wel. Soms om te vragen om de fantasiestambomen die ze kochten te laten registreren. Dat gaat dus niet. Of de hond valt tegen en ze komen klagen. Dat heeft geen zin, want de Raad van Beheer weet al wat wel en niet deugt.
Het is spijtig maar die mensen kan de Raad niets anders bieden dan het advies: Doe het de volgende keer beter. Zoals boven beschreven. Dus bezin je eer je begint!